BABY LOCK OVATION

BABY LOCK OVATION 8-TRÅDIG

Kombinationsmaskin, overlock + coverlock


Baby Lock Ovation, en kombinationsmaskin med mängder av stygnvariationer. Enkel luftträdning av griparna, trär sig praktiskt taget själv. Ingen trådspänning utan trådleverans som levererar exakt mängd tråd till stygnet, för alla typer av tyger. Stor upplyst arbetsyta, knälyft, hög hastighet, chain off och inte minst en otroligt snygg maskin att bjuda in i ditt syrum.


8-trådig kombinationsoverlock

Trilling- tvilling och kedjesöm

Overlock, rullfåll, flatlock

Wave söm, förstärkt stretchsöm

Vertikala nålar

Motordriven luftträdning av griparna

Automastisk trådleverans

Stor invändigt arbetsutrymme - 12,7 cm

1500 stygn i minuten

Knälyft

5 års full garanti


Specialiteter


Ovation är enkel att använda och ger dig den absolut bästa kvaliteten av overlock och coversömmar på marknaden. Med det största invändiga arbetsutrymmet, 12,7 cm till höger om nålen. Med hela sex LED lampor som belyser detta stora arbetsområde blir dina syprojekt enkla att genomföra. Det stora arbetsområdet är ett måste för att enkelt och med ett professionellt resultat kunna sy kedje-, tvilling- och trillingsömmar, meter efter meter långt inne på tyget.


Sömmar


Ovation syr kombinationssömmar med 2-8 trådar. Den enda overlocken på marknaden med 8 trådar och som kan kombinera 4-trådig overlock-, kedje- eller tvillingsöm i en och samma operation.


Ovation tillåter dig enkelt att ändra från overlock till tvilling-/ kedjesöm. Ovation syr även en trådkedja utanför tyget vid coversömmar, vilket förhindrar att sömmen repas upp. Ovation är även utrustad med det patenterade vågstygnet wave, som öppnar för mera kreativitet med dekorativa stygn.


Automatisk trådleverans (ATD)


Du behöver inte oroa dig för justering av trådspänningar. Njut av perfekt balanserade stygn oavsett vilket typ av tyg du använder. Med ATD kan du trä griparna i vilken ordning du vill.


Enkel trädning


Ovation erbjuder dig en 8-trådig kombinationsoverlock med den senaste teknologin inom enkel trädning med ExtraordinAir. ExtraordinAir är ett motordrivet luftträdningsstystem. Med bara ett tryck på knappen tar ExtraordinAir gripartrådarna genom alla tre griparna på en och samma gång, så otroligt enkelt!


Pressarfot- och knälyft


Enkelt att lyfta pressarfoten med den bekvämt placerade pressarfotspaken på framsidan av maskinen. Ovation är även utrustad med knälyften som utför samma operation, men då använder du ditt knä att lyfta pressarfoten. Bägge dina händer är då fria att manövrera ditt tyg. Reglera hastigheten med bekvämt placerade hastighetskontrollen på framsidan. Detta ger precision i varje stygn.


Standard pressarfötter


Overlockfot monterad på maskinen

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Allen skruvmejsel

Skruvmejsel

Trådlock 8 stora

Trådnät 8 st

Trådhållarkoner 8 st

Skumgummiplattor 8 st

Pincett

Extra överkniv

Nålträdare

Nålskruvar 4 st

Griparträdare

Trådledarantenn

Sybord till kedje- och coversömmar

2 st fästskruvar

Fotpedal

Strömkabel

Mjuk vinylplasthuv

Trädningsschema

Instruktionsbok


BABY LOCK - 14 UNIKA PATENT

Trygghetsgaranti ingår i köpet. Baby Lock garantin i 5 år är ett kostnadsfritt tillägg till Konsument- köplagen. Konsumentköplagen ger dig lagstadgad reklamationsrätt i 3 år.


1. Luftträdning


"ExtraordinAir" trädning, motordriven luft- trädning av griparna tillämpas på Ovation och Enlighten. Imagine-2 gripartrådar träs automatiskt med JetAir luftträdning med ett enkelt tryck på luftbälgens handtag.


2. Automatisk trådleverans


Beräknar och levererar exakt trådmängd till varje stygn, vilket skapar perfekta stygn i alla tygkvaliteter även med olika trådgrovlekar.


3. Griparsystem


Griparna är extra kraftiga vilket bidrar till stabilitet och hållbarhet.


4. Knivar


Griparna är extra kraftiga vilket bidrar till stabilitet och hållbarhet.


5. Tubformade gripare


De tubformade griparna gör att trådarna ligger kvar i trådbanan utan att trassla. Trä maskinen i den ordningsföljd du vill.


6. Nålträdare


Enlighten och Imagine-2 har inbyggd nålträdare.


7. Kedje- & tvillingsöm trådjustering


Alla tre nålarna kontrolleras av en och samma trådjustering.


8. Vertikala nålar


Vertikala nålar ger mer kraft för bättre stygnkvalitet i tjocka tyger.


9. Differentialmatning


Justerbar differentialmatning förhindrar att tyget drar ihop eller töjer sig. Differentialen är en särskild enhet direkt kopplad med drivaxeln vilket ger mer effekt. Justerbar mellan 0,6 - 2,0.


10. Dekorativ vågsöm ”wave”


Över- och undergripartrådarna framträ- der stegvis vart 25 stygn och skapar en vågformad söm “wave”. Sömmen kan även sys som rullfåll och flatlock. Endast Ovation och Enlighten.


11. Matning av tyget


Matarsystemet håller stygnen platta och i balans oavsett hastighet, tyg eller stygn. När du ändrar skärbredden rör sig stygn- fingret och knivblad tillsammans, vilket innebär att trådarna inte behövs justeras.


12. Kombinations sömmar


Kombinations sömmar med 6, 7 och 8 Baby Lock är den enda overloc- ken på marknaden med 8 trådar och var dessutom den första overlocken i världen som klarade av att kombinera overlock med tvillingsöm i en och samma operation.


13. Justerbar stygnlängd, auto rullfåll


Stygnlängden justeras lätt genom att vrida på stygnlängdväljaren 0,75-4 mm. Väljaren har två skalor, en för normal sömnad och en för rullfåll. Stygnfingret fälls automatiskt ner när stygnlängden ställs för rullfåll.


14. Stygn utanför tyget “Chain-off”


För att sy en trippel - eller tvillingsöm (cover söm) behöver man inte som på andra traditionella overlocker börja och sluta med tyg under pressarfoten. Med Baby Lock får man även en trådkedja utanför tyget vilket förhindrar att sömmen repas upp.