BABY LOCK OVATION

BABY LOCK OVATION 8-TRÅDIG

Kombinationsmaskin, overlock + coverlock

 

Baby Lock Ovation, en kombinationsmaskin med mängder av stygnvariationer. Enkel luftträdning av griparna, trär sig praktiskt taget själv. Ingen trådspänning utan trådleverans som levererar exakt mängd tråd till stygnet, för alla typer av tyger. Stor upplyst arbetsyta, knälyft, hög hastighet, chain off och inte minst en otroligt snygg maskin att bjuda in i ditt syrum.

 

8-trådig kombinationsoverlock

Trilling- tvilling och kedjesöm

Overlock, rullfåll, flatlock

Wave söm, förstärkt stretchsöm

Vertikala nålar

Motordriven luftträdning av griparna

Automastisk trådleverans

Stor invändigt arbetsutrymme - 12,7 cm

1500 stygn i minuten

Knälyft

5 års full garanti

 

Specialiteter

 

Ovation är enkel att använda och ger dig den absolut bästa kvaliteten av overlock och coversömmar på marknaden. Med det största invändiga arbetsutrymmet, 12,7 cm till höger om nålen. Med hela sex LED lampor som belyser detta stora arbetsområde blir dina syprojekt enkla att genomföra. Det stora arbetsområdet är ett måste för att enkelt och med ett professionellt resultat kunna sy kedje-, tvilling- och trillingsömmar, meter efter meter långt inne på tyget.

 

Sömmar

 

Ovation syr kombinationssömmar med 2-8 trådar. Den enda overlocken på marknaden med 8 trådar och som kan kombinera 4-trådig overlock-, kedje- eller tvillingsöm i en och samma operation.

 

Ovation tillåter dig enkelt att ändra från overlock till tvilling-/ kedjesöm. Ovation syr även en trådkedja utanför tyget vid coversömmar, vilket förhindrar att sömmen repas upp. Ovation är även utrustad med det patenterade vågstygnet wave, som öppnar för mera kreativitet med dekorativa stygn.

 

Automatisk trådleverans (ATD)

 

Du behöver inte oroa dig för justering av trådspänningar. Njut av perfekt balanserade stygn oavsett vilket typ av tyg du använder. Med ATD kan du trä griparna i vilken ordning du vill.

 

Enkel trädning

 

Ovation erbjuder dig en 8-trådig kombinationsoverlock med den senaste teknologin inom enkel trädning med ExtraordinAir. ExtraordinAir är ett motordrivet luftträdningsstystem. Med bara ett tryck på knappen tar ExtraordinAir gripartrådarna genom alla tre griparna på en och samma gång, så otroligt enkelt!

 

Pressarfot- och knälyft

 

Enkelt att lyfta pressarfoten med den bekvämt placerade pressarfotspaken på framsidan av maskinen. Ovation är även utrustad med knälyften som utför samma operation, men då använder du ditt knä att lyfta pressarfoten. Bägge dina händer är då fria att manövrera ditt tyg. Reglera hastigheten med bekvämt placerade hastighetskontrollen på framsidan. Detta ger precision i varje stygn.

 

Standard pressarfötter

 

Overlockfot monterad på maskinen

Standard tillbehör

Rengöringsborste med nålhållare

Nålask

Allen skruvmejsel

Skruvmejsel

Trådlock 8 stora

Trådnät 8 st

Trådhållarkoner 8 st

Skumgummiplattor 8 st

Pincett

Extra överkniv

Nålträdare

Nålskruvar 4 st

Griparträdare

Trådledarantenn

Sybord till kedje- och coversömmar

2 st fästskruvar

Fotpedal

Strömkabel

Mjuk vinylplasthuv

Trädningsschema

Instruktionsbok

 

BABY LOCK - 14 UNIKA PATENT

Trygghetsgaranti ingår i köpet. Baby Lock garantin i 5 år är ett kostnadsfritt tillägg till Konsument- köplagen. Konsumentköplagen ger dig lagstadgad reklamationsrätt i 3 år.

 

1. Luftträdning

 

"ExtraordinAir" trädning, motordriven luft- trädning av griparna tillämpas på Ovation och Enlighten. Imagine-2 gripartrådar träs automatiskt med JetAir luftträdning med ett enkelt tryck på luftbälgens handtag.

 

2. Automatisk trådleverans

 

Beräknar och levererar exakt trådmängd till varje stygn, vilket skapar perfekta stygn i alla tygkvaliteter även med olika trådgrovlekar.

 

3. Griparsystem

 

Griparna är extra kraftiga vilket bidrar till stabilitet och hållbarhet.

 

4. Knivar

 

Griparna är extra kraftiga vilket bidrar till stabilitet och hållbarhet.

 

5. Tubformade gripare

 

De tubformade griparna gör att trådarna ligger kvar i trådbanan utan att trassla. Trä maskinen i den ordningsföljd du vill.

 

6. Nålträdare

 

Enlighten och Imagine-2 har inbyggd nålträdare.

 

7. Kedje- & tvillingsöm trådjustering

 

Alla tre nålarna kontrolleras av en och samma trådjustering.

 

8. Vertikala nålar

 

Vertikala nålar ger mer kraft för bättre stygnkvalitet i tjocka tyger.

 

9. Differentialmatning

 

Justerbar differentialmatning förhindrar att tyget drar ihop eller töjer sig. Differentialen är en särskild enhet direkt kopplad med drivaxeln vilket ger mer effekt. Justerbar mellan 0,6 - 2,0.

 

10. Dekorativ vågsöm ”wave”

 

Över- och undergripartrådarna framträ- der stegvis vart 25 stygn och skapar en vågformad söm “wave”. Sömmen kan även sys som rullfåll och flatlock. Endast Ovation och Enlighten.

 

11. Matning av tyget

 

Matarsystemet håller stygnen platta och i balans oavsett hastighet, tyg eller stygn. När du ändrar skärbredden rör sig stygn- fingret och knivblad tillsammans, vilket innebär att trådarna inte behövs justeras.

 

12. Kombinations sömmar

 

Kombinations sömmar med 6, 7 och 8 Baby Lock är den enda overloc- ken på marknaden med 8 trådar och var dessutom den första overlocken i världen som klarade av att kombinera overlock med tvillingsöm i en och samma operation.

 

13. Justerbar stygnlängd, auto rullfåll

 

Stygnlängden justeras lätt genom att vrida på stygnlängdväljaren 0,75-4 mm. Väljaren har två skalor, en för normal sömnad och en för rullfåll. Stygnfingret fälls automatiskt ner när stygnlängden ställs för rullfåll.

 

14. Stygn utanför tyget “Chain-off”

 

För att sy en trippel - eller tvillingsöm (cover söm) behöver man inte som på andra traditionella overlocker börja och sluta med tyg under pressarfoten. Med Baby Lock får man även en trådkedja utanför tyget vilket förhindrar att sömmen repas upp.

Symaskinsservice

Auktoriserad och certifierad symaskinsservice av alla symaskinsmodeller och märken även overlock, industrimaskiner och skolservice

Vi är återförsäljare för Janome, Elna, Babylock, Juki och Husqvarna Viking symaskiner.

 

Köper du din maskin hos oss ingår alltid en kostnadsfri och komplett symaskinskurs för att du ska känna dig riktigt hemma med din nya maskin

Förutom symaskiner och symaskinstillbehör som tråd, saxar, nålar och lampor, finns också färgstarka och snyggt designade barnkläder från noga utvalda märken med hög kvalité i vår butik.

 

Vi utför också professionell slipning av saxar, och knivar för overlockmaskiner i vår egen serviceverkstad.

Symaskinsservice

Vi utför också auktoriserad och certifierad symaskinsservice och reparation av alla symaskinstyper och märken, även overlock,

datoriserade maskiner, kombimaskiner och alla slags industrimaskiner.

 

Webshop

Varmt välkommen att besöka vår webshop! Klicka här

 

BETALNINGSMETODER

 

 

BANK

Kontakta Oss

Gustav III:s Väg 30 ,

168 30 Bromma Stockholm

Ring Oss:

0046(0)8 37 66 11

0046 (0)70 421 79 54